Blog in novice

kyle glenn nXt5HtLmlgE unsplash

Učenje je potovanje. Potovanje v znanje!

Cilj izvajanja dejavnosti centra Memo je poleg učenja vsebin določenega predmeta tudi poučevanje učinkovitih tehnik učenja, na osnovi katerih se učenci na dolgi rok naučijo samostojnega učenja in ne potrebujejo več zunanje pomoči in podpore.

pexels ekaterina bolovtsova 4048774 web 1

Navada je železna srajca

Naš vsakdan je poln rutin in navad, ki jih izvajamo tako pogosto, da jim večinoma sploh ne namenjamo globokega premisleka. Predstavljajo kar 90 % našega vsakdanjega vedenja in vse naše življenje je skupek navad. 

magnet me 315vPGsAFUk unsplash web v2

7 veščin, ki jih potrebuješ v prvi službi

Nekaterih veščin se ne moremo naučiti neposredno iz šolskih klopi – te imenujemo »mehke veščine« in so zelo pomembne pri iskanju zaposlitve. V sledečih odstavkih odkrivamo kako usvojiti tiste, ki so pri delodajalcih najbolj zaželene.

alvaro reyes 4eTnTQle0Ks unsplash

Tudi možgane morate trenirati

Med raziskovalci možganov je dolgo veljalo prepričanje, da se možgani, ko enkrat dozorijo, ne spreminjajo več. Sodobne raziskave pa kažejo, da to ne drži in so tudi starejši možgani bistveno bolj plastični oziroma prilagodljivi, kot so sprva domnevali.

Prijavi se na MEMO E-novice

Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Preberite več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov.