Blog in novice

DID logo v2

Dive In Dialogue = Dialoško učenje

Dive In Dialogue je nov način učenja in pristopa k učenju, pri katerem se osredotočamo na kritično razmišljanje, ustvarjalnost, samozavest učenca in komunikacijo. Učenec na ta način poleg znanja razvija veščine komunikacije, nauči se pristopa h gradivu, k razmišljanju.

kyle glenn nXt5HtLmlgE unsplash

Učenje je potovanje. Potovanje v znanje!

Cilj izvajanja dejavnosti centra Memo je poleg učenja vsebin določenega predmeta tudi poučevanje učinkovitih tehnik učenja, na osnovi katerih se učenci na dolgi rok naučijo samostojnega učenja in ne potrebujejo več zunanje pomoči in podpore.

pexels ekaterina bolovtsova 4048774 web 1

Navada je železna srajca

Naš vsakdan je poln rutin in navad, ki jih izvajamo tako pogosto, da jim večinoma sploh ne namenjamo globokega premisleka. Predstavljajo kar 90 % našega vsakdanjega vedenja in vse naše življenje je skupek navad. 

Prijavi se na MEMO E-novice

Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Preberite več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov.