Delavnice in dogodki

V centru Memo organiziramo delavnice v skladu s svetovnimi trendi in povpraševanjem. Izvajamo jih v obliki krajših izobraževanj za vse generacije. Namenjene so predvsem tistim, ki želijo doseči specifična znanja na svoji karierni ali starševski poti ali pa tistim, ki želijo kvalitetno preživeti svoj prosti čas in se naučiti novih veščin. Prilagojene so manjšim skupinam in potekajo v prijetnem okolju.

Vse naštete delavnice in dogodki potekajo v prostorih centra Memo, po dogovoru lahko tudi v prostorih naročnika. Spremljaj naše kanale in bodi pravočasno obveščen o aktualnih delavnicah in ostalih zanimivih dogajanjih.


Delavnice v naši ponudbi:

1. Kako naj se (na)učim?

Otroke in šolarje vabimo na delavnico KAKO NAJ SE naUČIM? Delavnica je namenjena otrokom, ki obiskujejo šolo (osnovno od 5.razreda dalje, srednjo šolo ali gimnazijo), izvaja pa se v manjši skupini (do 8 otrok).

Vsebina:

 • Se znam učiti?
 • Je moj urnik zelo zaseden z različnimi dejavnostmi (šport, umetnost ipd.) in potrebujem dobro organizacijo časa?
 • Kaj je pomembnejše za učenje: sposobnost ali motivacija?
 • Ali obstajajo tehnike učenja, ki izboljšajo učinkovitost pridobivanja znanja in pomnjenja?
 • Kako pomembna je za učenje rutina (stalen prostor za učenje, določen čas ipd.)?

Odgovore na ta in podobna vprašanja bomo otrokom podali na delavnici, ki je zasnovana tako, da otroci spoznajo dejavnike uspešnega učenja. Predstavili jim bomo učne tehnike in metode učenja. En del srečanja bo namenjen prepoznavi različnih učnih stilov. Otroci bodo tudi spoznali, kako se učimo posamezne predmete oz. sklope predmetov (naravoslovne vede, jeziki, itd.) ter kako pomembno je načrtovanje in postavljanje ciljev pri učenju.

Delavnico izvajamo 3x letno (oktober, januar, marec).

Trajanje: 4 ure
Cena: 70 EUR/osebo

2. Zažigaj z nastopom! 

Delavnica nastopanja in prezentacije za mlade.

Vsakdo izmed nas se je v preteklosti že soočil z nastopanjem. Za mnoge posameznike je to precej stresen dogodek, zato se boš na delavnici seznanil s tehnikami, ki ti bodo pomagale obvladati stres in tremo pred ter med nastopom. Naučil se boš tudi, kako dobro pripraviti vsebino in na kakšen način jo predstaviti, da boš dosegel svoja pričakovanja.

Vsebina:

 • Kako naj se dobro pripravim na nastop in ga izvrstno izpeljem?
 • Ali lahko tremo uporabim sebi v prid in kako to storim?
 • Kako lahko vplivam na to, da bom samozavestnejši/a med nastopom?
 • Je vsebina nastopa res tako pomembna?

Delavnica je izkustvene narave, zato poteka v majhni skupini (do 8 oseb). Primerna je za učence 8. in 9. razreda osnovne šole in dijake gimnazij ter srednjih šol. 

Trajanje: 90 minut
Cena: 30 EUR/osebo

3. Življenje z otroki v času šolanja

Udeleži se predavanja, kjer boš dobil odgovore na vprašanja, kot so:

 • Se ti zdi tvoj otrok nesamostojen ali premalo samozavesten?
 • Se sprašuješ ali je potrebno, da se učiš skupaj z otrokom in kje je prava meja pri tem?
 • Imaš občutek, da tvoj otrok stalno rabi nadzor nad delom za šolo?
 • Tvoj otrok ne želi ali ne sprejema tvoje pomoči pri učenju?
 • Stopaš v konflikt s svojim otrokom zaradi šole, učenja ipd.?

Predavanje je zasnovano tako, da pomaga razumeti in popravljati situacije, v katerih je vedenje otrok ali staršev konfliktno ali neustrezno. Predavanje pomaga odraslim poglobiti povezavo z otroki in spodbuja samozavest, odgovornost ter samospoštovanje. Prinese lahko nova »komunikacijska« orodja za takojšnjo uporabo. Poudarjen je tudi pomen vključenosti staršev v učenje, ki ni formalno vezano le na šolo.

Predavanje je namenjeno staršem osnovnošolcev in srednješolcev.

Ker bo skupina manjša (največ 12 oseb), bo to predavanje temeljilo tudi na izmenjavi mnenj in na tvojih konkretnih vprašanjih.

Trajanje: 90 minut
Cena: 30 EUR/oseboTel.:
 051 335 546
Email: sasa@center-memo.si 

Prijavi se na MEMO E-novice

Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Preberite več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov.